Gränsbo

Vår syn på kvalitet

Vi på Gränsbo Potatis verkar för att alltid hålla en hög och jämn kvalitet på våra produkter. Det handlar om både odling och packeri. Rätt gödsling i potatisodlingen är en förutsättning för perfekt potatis på tallriken hemma hos dig. Lika viktigt som produkternas kvalitet är kvaliteten på service och bemötande. Hos oss ska du känna dig välkommen personligen, i telefon och på mail. Servicenivån är hög, liksom leveranssäkerheten. Nöjda kunder, liksom nöjda medarbetare är en ledstjärna. Vi arbetar som ett team och för oss är det viktigt att all personal arbetar aktivt både för att upprätthålla vår kvalitet och för att utveckla vårt kvalitetssäkringssystem.

Tips på förvaring

tips på förvaring av potatis

Låt potatisen fortsätta tro det är vinter

Tänk på att det är en levande produkt som förändras över tid och som är känslig för hur du förvarar den. Kvaliteten blir inte bättre än när du köper potatisen och från och med att du tar hem den, är du ansvarig för att den håller sig så bra det bara går. När vi tar ut potatisen ur våra kylar och packar den till dig behöver den fortsatt vara i kyla. Om du förvarar potatis för varmt, så kommer den tro att det är vår och börja bilda grodd.

Håll potatisen lugn

Potatis blir stressad av ljus, då börjar den bilda ett grönt färgämne som heter solanin och som inte är nyttigt. Potatis ska alltså förvaras både svalt och mörkt. Både i butik och hemma i din kyl kan du göra vad du kan för att hålla potatisen i mörker.

Giltiga certifikat

certifiering gränsbo

Olika typer av certifiering är ett sätt att via en oberoende kontrollerande part, visa att man håller en hög nivå när det gäller kvalitet, miljö och produktsäkerhet i odling och packeri. För detta finns flera typer av certifieringar. Dessutom jobbar vi numera också med certifiering av arbetsvillkor hos oss.

Certifieringsgodkännande Integrerad Produktion (pdf)

Certifieringsgodkännande ekologisk odling(KRAV) (pdf)

Certifieringsgodkännande ekologisk packning (KRAV) (pdf)

Certifieringsgodkännande RIP (pdf)

Certifieringsgodkännande Arbetsvillkor (pdf)

Certifikatgodkännande GLOBAL G.A.P (pdf)